Олимпийският огън утре ще премине през Бургас

По повод честването на Международния олимпийски ден – 23 юни, на 24-ти юни  символично ще бъде пренесен олимпийският огън в Европейския град на спорта за 2015 г. – Бургас.

Шествието под наслов „Обединени срещу допинга и дрогата чрез спорта“, ще започне в сряда от 16:00 часа от паметника „Альоша“, като първият факлоносец ще извърви своя път по предварително избрания маршрут – паметник „Альоша“, улица „Александровска“ – до сградата на Община Бургас. Огънят ще бъде съпроводен от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове, училища, доброволци – шампионите по футбол на ученическите игри от гимназия ГПАЕ „Гео Милев“, ученици от ОУ „Васил Априлов“, доброволци от Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, със специалното участие на представители от спортен клуб „Параспорт“, спортен клуб „Акулите“, плувен клуб „Започни да плуваш“ и ПК „Бриз“.

По същото време на площад „Атанас Сиреков“ /пред Общината/ бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивна демонстрация на китайското бойно изкуство ушу от състезатели на спортен клуб „Бей Син – Бургас“, както и на танцов спектакъл „Дишам“ на хора с увреждания от сдружение „Социален център“ Бургас.

Събитието се организира от Община Бургас, отдел „Спорт, превенции и младежки дейности“ и Българския олимпийски комитет, със съдействието на Младежки културен център, спортен клуб „Параспорт“, Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!