Огромен круизен кораб пристига на Морска гара Бургас

„Изумрудената принцеса” /EMERALD PRINCESS/ ще акостира на 27-ми август на Морска гара Бургас. Това е най-големият круизен кораб, посещавал Черно море. Пристигането му ще даде начало на круизен сезон 2015 година. Пасажерите, заявили предварителни екскурзии са предпочели да посетят града на ЮНЕСКО-Несебър и Поморие. Една част ще се отправят към Варна, а други ще се запознаят с древния Созопол.

Гигантът „Изумрудената принцеса“ е истинска атракция със своите внушителни параметри: 290 м. дължина, 36 м. широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/ и 22 възела крейсерска скорост. Гордостта на италианската корабостроителница “Финкантиери”- Emerald Princess е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. Пет звездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна. На борда му ще бъдат 3080 пасажери и 1200 души екипаж, което ще е своеобразен рекорд за Бургас.

Пристанище Бургас е с потвърдени още пет посещения на големи пасажерски лайнера – от тях две на 294 метровия MSC ORCHESTRA и две на 252 метровия МSС SINFONIА, които ще се случат през септември и октомври. Над 15 000 туристи ще пристигнат в Бургас по време на настоящия крузен сезон.

Движението на моторни превозни средства до и около Морска гара ще бъде ограничено. Ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД и общинска фирма „Бургасбус” осигуряват специална бус линия /шатъл/ за туристите, които желаят да разгледат Бургас. Пешеходният достъп на граждани в Зоната няма да е ограничен, но достъпът до кейовия фронт ще бъде забранен.

Общинският кораб „Анастасия“ ще пътува по обявеното за деня разписание, като началната му стоянка ще бъде на територията на Марина порт Бургас, където ще бъдат обслужвани желаещите да посетят острова. Гражданите ще могат да посетят остров „Света Анастасия” само при направена предварителна резервация.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!