Огнян Герджиков представя мемоарната си книга в Бургас

”Аз не бях политик” признава в заглавието на книгата председателят на 39-тото Народно събрание

Професор Огнян Герджиков ще представи днес в Бургас книгата си ”Аз не бях политик”. В 454 страници председателят на 39-тото Народно събрание разказва за младежките си години и последващия ги житейски път.

Книгата е в три части  – политика, академична кариера и други области.

“Аз съм като патицата, която може да плува, но има много по-добри плувци от нея. Може да тича по земята, но има много по-добри бегачи от нея. Може да лети, но има много по-добри летци от нея. От всичко по малко мога, но нищо като хората”, с усмивка признава проф. Герджиков.

Премиерата е организирана от Областна администрация, Община Бургас, Обществен дарителски фонд и издателско ателие „АБ”. Тя ще се състои от 18 часа на 11 юни, четвъртък, в голямата зала на Областна администрация.Pokana_Burgas_WEB

Книгата ще бъде представена от Ана Боянова – носител на литературната награда за роман на името на Блага Димитрова`2014.

Събитието е със специалното участие на  Недялко Йорданов, Ивана Джеджева и Емил Калев.

Професор Огнян Стефанов Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва юридическия факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в хамбургския институт „Макс Планк“. Професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.

На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-то Народно събрание. На 4 февруари 2005 г. около 13 часа 119 депутати гласуват Герджиков да напусне своя пост и по този начин той е свален предсрочно от длъжността Председател на Народното събрание. Причина за това е активното участие на Герджиков в блокирането на парламентарния контрол върху правителството по повод скандалните опити на вицепремиера Лидия Шулева да осъществи сделка за приватизация на Булгартабак в нарушение на приетата от 39-то НС стратегия. Избиран е два пъти за народен представител от листата на НДСВ. Носител на орден „Стара планина“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!