Общински съветници от ГЕРБ предлагат изграждане на модерна детска площадка в к-с „Меден рудник“

Модерна детска площадка да бъде изградена в зона „В“ на комплекс „Меден рудник“. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ-Бургас, които са входирали докладна в ОбС, като предстои тя да бъде разгледана на редовното заседание този месец. Николай Иванов заедно с колегите си – председателят на Общинския съвет Костантин Луков и Димитър Людиев са аргументирали предложението си с мотивите, че в района липсват благоустроени площи, подходящи за ежедневен отдих на населението и площадки за игра на децата.

„Това бе желанието и на голяма част от живущите в комплекса семейства, с които разговарях по време на общественото обсъждане на бюджета за 2015 г. Докладната ни е подкрепена и с искане от група граждани живущи в бл.69, бл.75, бл.77, бл.78, бл.83, бл.290, бл.306, бл.310, бл.312, бл.477, бл.478, бл.480, бл.510, бл.517, бл.519,   бл.523, бл.529, бл.600 и бл.601 на ж.р.„Меден Рудник. Предвиждат се и места за отдих и озеленяване във въпросния терен. Така ще бъде решен един дългогодишен проблем в комплекса, които е все по-предпочитано място от млади семейства с деца“, коментира общинският съветник от ГЕРБ Николай Иванов.

Предложението е детската площадка от европейски тип да бъде изградена в близост до новия автобусен терминал в жилищния комплекс. Първа стъпка в тази посока ще бъде Общинският съвет да гласува изменение на действащия устройственият план, за да се предвиди терен за площадката.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!