Общинският председател на ГЕРБ Владимир Крумов разясни кампанията за саниране в Карнобат

Общинският председател от ГЕРБ-Карнобат Владимир Крумов проведе редица срещи с жители на града, за да им разясни най-важните въпроси относно Националната програма за енергийна ефективност. По покана на гражданите той обсъди с живущите в блоковете бл.15, 16, 55 и 57 на ул.“Москва“и бл. 1 и 2 на ул.“Ропотамо“ кои са първите стъпки, които трябва да направят, за да участват в кампанията за саниране, както и ползите от нея.

„В Карнобат приблизително 10 блока могат да се възползват от програмата. Основните въпроси, които дискутирахме бяха свързани с т.нар блок секции, блоковете, на чиито събрания присъствах, са точно от този тип. При тях ще се санира сградата като цяло, независимо колко входа и блок секции има, а не отделните такива. При един от блоковете, който посетих, има парадокс. Той се води на два адреса, тъй като има две лица, но това не е проблем и ще се регистрира при подаване на документацията само с единия. Друг важен момент е, че сдружението, което се регистрира е целево, с ограничени правомощия и неговата цел е да получи само финансовата помощта от държавата. Твърденията, че хората ще изгубят собствеността на имота, са само спекулативни теории и не отговарят на истината. Неприкосновената частна собственост е гарантирана по Конституция“, категоричен бе Владимир Крумов.

Според него санирането на многофамилните жилищни сгради ще бъде крачка напред към европейската и модерна визия на Карнобат. „Блоковете са разположение на основния булевард „Москва“, а ул. „Ропотамо“ е входът на населеното място от към София. Така при влизане в Карнобат хората ще виждат промененото лице на града. Жителите са много амбицирани, активно провеждат събрания и се запознават с необходимата документация. Друг проблем, който ми представиха, е този с отсъстващите собственици на апартаменти. Надявам се, че общинската администрация и кметът ще поемат инициатива и ангажимент към гражданите и ще им съдействат за откриването на липсващите собственици. Това е добра практика, която може да бъде взаимствана от други общини, като Бургас например, където вече тече усилена подготовка“, заяви общинският председател на ГЕРБ-Карнобат и зам.-областен управител.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!