Община Несебър ще строи обществен парк в село Оризаре

Кметовете на Несебър и Оризаре – Николай Димитров и Черню Пенчев направиха първа копка на обществен парк в несебърското село. С изграждането на новия инфраструктурен проект се цели не само благоустрояване на пространството с модерни и съвременни зони за спорт и отдих, но и подобряване условията на живот на населението в селището, сподели кметът на община Несебър минути преди да даде официален старт на обекта. Градоначалникът подчерта, че въпреки условията на криза в страната, община Несебър и Общинския съвет продължават политиката на изграждане на инфраструктурни проекти с местно значение. Кметът на с. Оризаре Черню Пенчев от своя страна изказа благодарност за грижите и подкрепата, които администрацията полага за жителите в малките населени места.

Новата придобивка на Оризаре ще е достъпна и за хора в неравностойно положение. Обектът е разделен на две части: паркова и спортна. В първата е предвидено да има сух фонтан, изграден на принципа „обливаща вода“, където водата струи и се стича по 3 сфери от неръждаема стомана с различен диаметър. Той ще бъде художествено осветен с 4 броя LED прожектори. По цялата алейна мрежа на удобни места ще са разположени пейки, а до единия от двата входа на парка ще има чешма, пригодена за хора в неравностойно положение. Спортната зона на обекта ще включва заградени игрища – за мини футбол и комбинирано за баскетбол-волейбол, както и зона за фитнес упражнения на открито.

Сред присъстващите на официалния старт на обекта бяха и заместник-кметовете на община Несебър Виктор Борисов и Лазар Япаджиев, началник-отдели „Инвеститорски контрол“, „Инвестиционна политика“ и „Несебър-Световно наследство“, както и жители на селото.

Новата придобивка ще е още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на населението в с. Оризаре. Последните благоустроявания правени там са изграждане на детска площадка за малчугани от 3 до 12 години, полагане на асфалт на три улици, полагане на тротоарни настилки, ремонт на новото помещение на пенсионерския клуб. В процес е проектирането и изграждането на самостоятелен котел за парно отопление на детска градина „Радост“, където в края на 2014 г. беше подновена настилката в двора й. Проектира се и пристройка към нея за още една група деца на възраст 5-6 години, както и физкултурен салон. Предвидени са и средства за изграждането на пешеходен мост над река Бяла в селото. Тези проекти са поредното доказателство, че местната власт следва основния принцип, залегнал при управлението, а именно – „По-добра община – по-добър живот.“

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!