Община Несебър отбеляза 142 години безсмъртие на Апостола

Община Несебър отбеляза 142 години от гибелта на Апостола на свободата-най-светлата личност в българската история. Тъжната дата бе почетена с панихида в храм „Успение Богородично“ в Стария Несебър, а по-късно бяха положени венци пред барелефа на Васил Левски там. Пред паметника на дякона в Южния парк пламенно слово в негова памет произнесе Златин Чаушев – началник-отдел „Несебър – Световно наследство“, като ни припомни заветите на големия българин, революционер и борец за свобода.
Възпитаници от Общински детски комплекс – Несебър, ни върнаха назад във времето на големите идеали със стиховете на друг голям българин и събрат на Левски – Христо Ботев. Събралото се множество от признателни жители на община Несебър, дошли да отдадат нужното уважение към героя, от чийто идеали черпим мъдрост и до днес, чуха прочувствените стихове „Към брата си“, „Хаджи Димитър“ и „Обесването на Васил Левски“ и възрожденските песни „Де е България“ и „Хубава си, моя горо“.
Венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на община Несебър Николай Димитров и заместник-кметът Лазар Япаджиев, представители на читалище „Яна Лъскова“, общественици, признателни граждани и деца.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!