Община Несебър отбеляза подобаващо 24 май

В духа на вековната традиция, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост община Несебър отдаде почит и уважение към хората, които са се посветили на мисията да градят духовния облик на нацията – учители, читалищни дейци и творци от различните сфери на културата. Уникалният и скъп  за всеки българин празник бе отбелязан  със специална програма – кръшно хоро,  част от националната кампания „Аз обичам българските танци” и тържествен концерт в салона на читалище „Яна Лъскова”.
Множество деца, ученици, участници в различни състави и граждани се събраха на площад „Месамбрия” в стария град, за да станат част от емоционалния български народен танц. Много настроение и силни емоционални моменти поднесе и в тържествения концерт в читалище „Яна Лъскова“. Събитието започна с празнично слово на кмета на Несебър Николай Димитров, който подчерта, че и в години на криза общината успява да отделя средства  за изграждането на съвременни детски градини и на Културен център.   Градоначалникът припомни, че в общината функционира модерна образователна инфраструктура,  а в детските градини и училища са осигурени условия за обучения  на подрастващите граждани на европейско ниво. Той изтъкна,  че динамичният, разнообразен и пъстър културен календар на общината убедително  вписва Несебър в списъка на най-желаните културни дестинации.
IMG_6187 copyКакто всяка година,  Николай Димитров връчи и награди от община Несебър  на изявени  ръководители на образователни институции, учители, ученици и културни дейци. Веднага след това започна  празничен концерт с участието на деца и ученици от ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг, ЦДГ „Моряче” – Несебър, ОДЗ „Обзорче” – Обзор, ТС „рИфлекс”, ВС „Звезди” и Фанфарна музика – СОУ „Любен Каравелов” – Несебър, и Ученическият състав на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър.
Букетът от талант, творчество и красота, който поднесоха участниците в концерта, изпълни присъстващите с възхищение и направи празника в община Несебър неповторим.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!