Община Бургас обявява конкурс за графична концепция на туристически бранд на града

Община Бургас, в партньорство с Националната художествена академия, Съюза на българските художници и Международното триенале на сценичния плакат, обявява конкурс за графична концепция на туристически бранд Бургас.

Необходимостта  от нова визуална идентичност на Бургас като средище на курортен регион е естествен резултат от развитието на града през последните години. В резултат на тези промени се създаде и отдел „Туристически политики и дейности“, както и обединяването на културата, спорта и туризма в общ ресор.

Условията на конкурса са подготвени след консултации със специалисти  в областта на дизайна и рекламния плакат. Резултатът ще е крайно необходим както за сезон 2020, така и през следващите години, тъй като пред туристическия бизнес и морските общини ще стои предизвикателството за преодоляване на щетите от COVID 19.

В тези трудни за всички дни призивът „Останете си в къщи!“ се отнася и за художниците. Така те ще имат достатъчно време, за да обмислят и реализират идеите си за въздействаща и запомняща се графична концепция.

Община Бургас призовава  в конкурса да се включат автори от Дружеството на бургаските художници, с които има дълго и успешно партньорство, преподаватели и студенти от НХА, чийто филиал внесе положителна промяна в културния живот на града. Също така ще се радва на всяко участие на автори  от цялата страна.

Едно от изискванията е проектните предложения да включват варианти на кирилица и латиница, придружени от цветни и черно-бели версии с възможност за компютърно анимиране. Регламентът предвижда една награда от 3000 лв.

Организаторите запазват правото си да организират изложба с участващите проекти.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!