Община Бургас започна мащабно почистване на речни корита и отводнителни канали

Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Това е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, които биха нанесли сериозни щети на населените райони и земеделските площи.

Кампанията стартира в първия ден на месец юни от село Брястовец, където ще бъдат почистени един отводнителен канал и две дерета от паднали клони, наноси и растителност.

През тази седмица стартира също почистването на река Дермен дере и Селската река в квартал „Рудник“, както и отводнителният канал до ул. „Странджа“.

В графика са включени още райони от Бургас, град Българово, кварталите „Черно море“, „Ветрен“, „Банево“, „Горно Езерово“, „Лозово“, „Долно Езерово“, „Крайморие“, „Сарафово“, Рибарското селище, „Пети километър“ и селата Драганово, Изворище, Миролюбово, Маринка, Димчево, Равнец, Братово и Извор.

Акцията по почистването на речните корита, деретата и отводнителните канали ще продължи през цялата година. При възникване на неподходящи метеорологични условия предварителният график може да претърпи промени, като времето за работа в съответното населено място ще бъде удължено.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!