Обща дарителска кауза стартираха Пристанище Бургас и Лайънс Клуб Виа Понтика

Днес на Морска гара – Бургас официално бе стартирана общата благородна инициатива за деца в неравностойно положение от областта, която ще продължи през целия летен сезон. Под мотото „С малко пари може много да се помогне” в присъствието на организаторите на входа на гарата беше поставена специална кутия за събиране на средства с идеята гостите на града ни да имат възможност да даряват дребни суми за благородни каузи. Още със старта на инициативата днес касичката започна да се пълни от прииждащите туристи.

Уникалната кутия бе поставена от Ръководството на пристанището и членове на Лайънс Клуб „Виа Понтика” в присъствието на изп. директор на Пристанище Бургас – Диян Димов и представители на Борда на Директорите на дружеството, както и на Пристанищна Инфраструктура, които подкрепиха лично каузата.

Пристанище Бургас и Лайънс Клуб „Виа Понтика” съвместно днес дариха и специална чешма за бургазлии и гостите на града. Подаръкът,  специално изработен и подходящ за хора с увреждания,е поставен на входа на Морска гара.

 „Поредната ни благородна кауза е вече факт! Не спираме да помагаме, защото децата и обществото имат има нужда от подкрепа. В неделя Лайънс клуб „Виа Понтика“ и ЛК Несебър със съдействието на Дистрикт управителя на Дистрикт 130 България Марин Филин и секретаря д-р Любомир Димитров реализирахме вече традиционната дарителска акция в помощ на децата от Центровете за настаняване от семеен в гр.Средец. С много внимание и усмивки към малчуганите бяха дарени хранителни продукти, лакомства и консумативи на двата социални дома в изпълнение на поетите от нашето общество ангажименти към тези деца”, коментира Христина Ангелова, Президент на ЛК „Виа Понтика“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!