Обстановката в област Бургас се нормализира

Обстановката в област Бургас се нормализира.  На територията на бургаски регион има отделни населени места с прекъснато електрозахранване. с. Габрево, община Поморие, с.Емона, община Несебър, с Велика, община Царево. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на авариите, очаква се днес до обяд проблемите да бъдат решени.

По направлението Варна – Бургас е въведено ограничение единствено между Ахелой и Поморие, като алтернативният маршрут е през Каблешково, в обратна посока от Бургас за Варна, пътят е отворен без ограничения. Остава затворен пътят Зидарово-Димчево, община Созопол, обходният път е през с. Извор. Затруднено е и движението в района на с.Приселци. Затворен остава и пътят Айтос-Провадия.

Заради силният вятър вчера все още има проблеми с ел-захранването в Крайморие, Маринка, Българово, Братово и Равнец, съобщи кметът на Община Бургас Димитър Николов. Екипи на EVN продължават да отстраняват авариите заради скъсани трасета от мрежата.

Нивото на язовир Мандра продължава да е високо, прелял е каналът на езерото Вая. В кварталите Долно Езерово и Лозово нивото на водата спада, както и в местността Черниците. Остават наводнени пътищата Долно Езерово – „Лукойл“, Братово – Лукойл, както и части от „Меден рудник“ – Твърдица.

Вчера в Община Бургас са постъпили над 300 сигнала. 96 от тях са за паднали клони и скъсани жици, 6 за пострадали от клони на дървета автомобили, 59 за паднали части от покриви, 17 за повредени билбордове. Десетки са сигналите за наводнени къщи. Екипи на Община Бургас и поддържащите фирми продължават да отстраняват последствията. От днес комисия започва да описва нанесените щети.

Частичното бедствено положение към този момент остава в сила.

Пристанище и Летище Бургас са отворени.

При дежурния в Областна администрация Бургас не са постъпили данни за бедстващи хора. Постъпили са редица сигнали за имуществени щети

Областният управител Вълчо Чолаков отправи благодарност към всички отговорни институции, които работиха и прoдължават да работят за отстраняване на щетите в засегнатите от проливния дъжд райони. Той  заяви готовност за пълно съдействие на общинските кметове, за да се окаже необходимата помощ на гражданите, чието имущество е пострадало по време на усложнената обстановка в област Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!