Обновена: „България Ер“ с промени в разписанието на полетите си до средата на април

Поради динамичната ситуация с разпространението на коронавирус COVID-19 в различните части на света, довела до извънредно положение в редица страни, до средата на април „България Ер“ редуцира част от планираните полети до някои от директните си дестинации, а друга част от тях обединява.Мярката е временна и се взима в момент, в който повечето авиокомпании приземяват свои самолети и отменят всички полети до София. По маршрутите, за които няма забрана за летене от държавните органи, „България Ер“ ограничава минимално своите полети, за да може все пак да осигури, като Национален превозвач, възможност на всеки да се върне в родината си в случай, че пандемията го е заварила в друга страна.

Полети от и до Испания

От 18 март до края на месеца ще бъдат отменени всички полети до Мадрид, Палма де Майорка и Малага. За периода няма планирани полети между София и Барселона.

Полети от и до Израел

Поради обявените от местните власти ограничения за въздушните връзки с Израел, в периода 15 март – 01 април са отменени полетите на авиокомпанията до Тел Авив.

Полети от и до Италия

Заради въвеждането на национална епидемиологична обстановка в Италия до 4 април са анулирани полетите ни до Рим и Милано.

Полети между София и Варна

Намаленото търсене налага редукция на полетите София – Варна до два на ден – сутрешен и вечерен. Билетите на всички пътници от анулираните следобедни полети (FB977/8) ще бъдат презаверени.Намален е броя на полетите до Брюксел, Франкфурт, Прага и други дестинации. Паралелно с това част от полетите ще бъдат обединени, за да се даде възможност на всеки да стигне до дестинацията си.Заповедта на Министерство на Здравеопазването на Република България от 16.03 можете на да намерите ТУК .

Авиокомпанията поднася своите извинения на всички пътници, засегнати от анулациите, наложени заради разпространението на коронавирус COVID-19 „България Ер“ се грижи за всички тях като им осигурява редица възможности за препланиране на самолетните билети и допълнителни комплименти към пътуванията. Какви са те, вижте ТУK.Паралелно с това авиокомпанията и летищните органи са засили още повече хигиенните изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно със специални препрати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.Екипажите на националния превозвач са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат в случай, че се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда. 

В условията на разпространяващта зараза с COVID-19 бихме искали да Ви ужедомим, че авиокомпания „България Ер“и летищните органи работят при засилени хигиенни мерки и изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се дезинфекцират със специални препрати, както от авиокомпанията, така и от оторизираните санитарни служи на летище София. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.

Считано от 18.03 на полетите, изпълнявани от Националния превозвач се зарежда единствено:

– Бутилирана минерална вода за пътниците

В допълнение екипажите са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат в случай, че се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!