Областният управител Вълчо Чолаков се срещна с бъдещи юристи

Областният управител Вълчо Чолаков се срещна със студенти от втори курс, специалност „Право“ на Бургаски свободен университет. Пред аудиторията от бъдещи юристи Чолаков сподели своя опит по време на обучението си и професионален път след дипломирането си. Той разказа лични примери от дългогодишната си работа като адвокат, както и казуси, с които се сблъсква като областен управител.

„Най-важното в правото е непрекъснато да четете, да търсите информация, да надграждате знанията си и ако не успеете от първия път да не се отказвате, докато не намерите решение.“- каза Областният управител. В тази връзка беше и посланието, което той отправи в книгата с пожелания на университета: „ Ако има път го намери, ако няма проправи го.“

Чолаков апелира към студентите да учат за знания, а не само за диплома, защото пазарът на труда има нужда от добри професионалисти и качествени кадри. Той изрази готовност Областна администрация Бургас да приеме на стаж, всеки който иска да реализира на практика научената теория.

В края на срещата ректорът на БСУ проф. Галя Христозова връчи на бургаския губернатор почетния знак на образователната институция. Пред нея Чолаков пое ангажимент доброто сътрудничеството между университета и Областна администрация Бургас да продължи, като занапред ще се работи върху редица съвместни инициативи.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!