Няма нови заразени с коронавирус в Бургас, проверяват се служителите на „Бургасбус“

Няма новорегистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас към 27 април.  

Днес ще бъдат взети проби на четирима от настанените в Инфекциозно отделение на УМБАЛ. Ако са отрицателни, те ще бъдат изписани. Останалите пациенти там са в добро общо състояние.

Заради претовареност на екипа на Инфекциозно отделение, от утре, 28 април, освен УМБАЛ, още три здравни заведения в Бургас имат готовност да поемат пациенти с КОВИД – 19 – Белодробна болница, „Бургасмед“ и УМБАЛ „Дева Мария“. Обсъжда се и вариант медицински сестри от здравни заведения в града да бъдат командировани в УМБАЛ, за да сменят най-натоварените екипи.

Днес се извършва пробонабиране от 50 служители на „Бургасбус“ – шьфьори и контрольори, които пряко работят с пътници.

800 заявления са постъпили до този момент по програмата на Общински съвет за хранителни пакети. 485 от тях са одобрени, а останалите, които не отговарят на условията, получават пакети от дарителския хранителен фонд. Изразходената сума по тази програма досега е 30 940 лева.

Тази седмица ще заседава и комисията към местния парламент, която разглежда предложенията за финансиране на инвитро процедури.

Разминаването в обявения брой заразени в областта – 47 от Националния, 46 от Общинския щаб, се дължи на това, че заболяването на един от пациентите, който е с бургаска регистрация, е установено в София, където се е провело и лечението му. От всички заразени 14 са вече оздравели, а 12 с днешна дата се намират в болница.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!