Нощ на музеите и в Поморие

Исторически музей – Поморие за втори път ще се включи в мащабната инициатива Европейска нощ на музеите. Събитието е начин да се подчертае не само научната, но и развлекателната страна на музеите.

Инициативата ще се проведе на 16 май /събота/, от 18:00 часа, в Историческия музей, с откриването на изложбата „Птиците – небесни пратеници или какво?”, организирана съвместно с Природонаучен музей към РИМ – Бургас, със специалното участие на сурвакарска група към Народно читалище „Крюгер Николов” – с. Пещера, Община Радомир.

На 15 май, от 16:00 часа, в Музея на солта ще се проведе ученическо състезание „За една шепа сол”, с участието на учениците от ОУ „Христо Ботев” – Поморие .

В нощта на музеите /16 май/ Историческият музей и Музеят на солта ще бъдат отворени от 18:00 до 01:00 часа, а Тракийската куполна гробница ще работи с удължено работно време – до 18:00 часа.

В проявата всяка година се включват над 4 000 музея в 40 европейски държави. Идеята за Европейска нощ на музеите идва от отбелязването на Международния ден на музеите и превръща честванията в истински международен фестивал, който продължава ден и нощ, като подчертава важната роля на културните институции за развитието на обществото.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!