Нов фестивал превръща Несебър в остров на изкуствата

Тази година община Несебър е подготвила нова изненада на своите граждани, туристи и гости. В богатата лятна културната програма ще бъде включен още един фестивал, а именно –  Международен фестивал „НЕСЕБЪР – ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА”. Това ще е негово първо издание, а очакванията са събитието да предизвика голям интерес.

I Международен фестивал “НЕСЕБЪР – ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ” ще се проведе с участието на ансамбли, творчески колективи, хорове, формации, студия и изпълнители от България и други страни. Във фестивала  могат да участват деца и младежи от цял свят. Организатори на конкурса са Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър. Предвижда се той да се провежда всяка година от 2 до 7 юли.

Хилядолетният Несебър отдавна се е превърнал в център на множество фестивали, форуми, конкурси и др., които събират хиляди гости от цял свят. С включването на поредния фестивал в културната програма на община Несебър за пореден път се доказва, че местната администрация работи усилено в посоката на развитие и новаторство, за което говорят множеството организирани от нея събития и голямата им посещаемост. Голям интерес предизвикват Международен детски фeстивал „Слънце, радост  красота”, Международен арт фестивал „Съзвездия в Несебър”, Международен гимнастически фестивал „Несебър”, Международен конкурс „Аз обичам Черно море”, Национален фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър” и др.

Несебър – град на Световното културно наследство отново ще стане една голяма сцена на изкуствата. Срещата на история и изкуство ще вдъхнови и озари много нови таланти, ще създаде особена атмосфера от срещата на различни култури, традиции и религии. Това от своя страна ще привлече нови гости на Несебър, който по всички данни и икономически показатели е най-развитата в туристическо отношение община в България.

Всички фестивали и събития, които се провеждат целогодишно на територията на морската община, я превръщат в четирисезонна дестинация за почивка и туризъм.

Регламентът на „НЕСЕБЪР – ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА” вижте ТУК.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!