Нов път за рибарите в Синеморец

Започнаха строителните дейности по реконструкцията на пътя до лодкостоянките в с.Синеморец. Проектът е на стойност 246 446.69 лв, като се финансира на 100% от Стратегия за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол – Царево“.

Основната цел на проекта е създаване на стабилна основа за устойчиво развитие и подобряване качеството на живот на рибарската общност в с.Синеморец. Сред основните дейности са изграждане на улична и тротоарна настилка, улично осветление и др.

sin2

С безвъзмездната финансова помощ ще се извърши реконструкция на улица „Преображение“ в с. Синеморец, която представлява и единствен път до лодкостоянката в населеното място. С реализацията на проекта се очаква да се подобри крайбрежната инфраструктура в района, както и да се подобри безопасността и условията, при които рибарите достигат до пристана и извършват своята дейност.

„Това е един проект от особено значение за всички нас и най-вече за местната рибарска общност. Благодарение на европейските средства рибарите в Синеморец ще имат един напълно нов път към своите лодкостоянки. Ще направим всичко възможно до началото на активния летен сезон проектът да бъде готов и ремонтните дейности да приключат.”, заяви кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев по време на церемонията за първа копка на обекта.

На събитието присъстваха още секретарят на Община Царево Мария Конярова, кметът на Ахтопол Атанас Желязков, кметският наместник на Синеморец Костадин Диков,изпълнителният директор на фирмата изпълнител – „Трейс – Бургас” ЕАД инж.Румен Запрянов, общински съветници, служители и жители.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!