Нов път до Слънчев бряг и пристанище обещава Петър Кънев на Бургас

Три основни приоритета за Бургас, по които ще работи в следващия парламент като представител на региона, си поставя Петър Кънев, водач на листата на „Коалиция БСП – лява България” в Бургас. На последната пресконференция пред журналисти за настоящата предизборна кампания той изказа своите съболезнования на близките на загиналите при трагедията в Горни Лом, след което направи равносметка на изминалия месец.
Като първа задача пред бъдещите представители на Бургаска област в парламента той очерта мерките и осигуряването на финансиране за изграждане на четирилентов път Сарафово – Слънчев бряг. В лошо състояние са и вътрешните пътища в областта, по които през летните месеци преминават хиляди туристи.
Според Кънев Бургас е единственият морски град в Европа, който няма свое пристанище. Трябва да се потърси баланса между различните интереси и да се направи необходимото за изграждане на местно пристанище, което кандидатът от левицата си поставя като втора задача.
Третата е свързана с безразборната сеч в Странджа. Петър Кънев уточни, че все още не е готов с законодателна промяна в тази посока, предстои да се запознае с подробностите в сега действащия закон.
Вече има договорки с ГЕРБ за премахване на изискването всяка рибарска лодка да притежава касов апарат и да издава касови бонове, уточни още Кънев.
На пръв поглед Бургас изглежда доста лъскав, сподели впечатленията си от града кандидат-депутатът след месец прекаран тук в предизборни срещи. Но градът е и голям финансов консуматор, предимно на пари от европейските фондове. Според него тук не се стимулира достатъчно индустрията, няма достатъчно производства, а работещите предприятия са слаби. От проведените срещи се е наложило мнението, че бизнесът се притеснява от политическата нестабилност в страната и от евентуални нови избори. Бизнесът се страхува от ГЕРБ, заключи Петър Кънев. Той съобщи, че е готов със законодателни инициативи, които целят намаляване на административния натиск върху малкия и средния бизнес. Предложенията щели да бъдат внесени още със започване на работата на бъдещия парламент.
Желанието на служебното правителство да актуализира бюджета кандидатът на БСК водевил, режисиран от ГЕРБ. Икономистът припомни,че че синдикатите и работодателите са против това да се прави. Евентуалните корекции били в правомощията на бъдещото Народно събрание.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!