Нов паркинг в ж.к. Изгрев

До скоро мястото около блок № 43 в комплекс „Изгрев“ в Бургас носеше характерните черти на пространство, където от дълго време не е правен ремонт. По тази причина Община Бургас започна мащабен проект за реконструкция на паркинга и разбитата пътна инфраструктура. Ремонтните дейности са организирани в два етапа. Първият от тях вече приключи.
Новият паркинг пред блок № 43 разполага с 55 места, 3 от които за хора с увреждания. Местата за автомобилите са очертани, което ще улеснява водачите. Нов подход ще улеснява влизането в паркинга от прилежащата улица. Изградена е и подходяща отводнителна система, която няма да позволява да се образуват локви при по-силен дъжд.
През следващата година ще бъде изпълнен втория етап от облагородяването на района. Той предвижда да бъдат изградени нови 46 места за паркиране, 3 от които ще са предназначени за хора с увреждания. „Със следващия бюджет продължаваме да обследваме междублоковите пространства не само в този район, а във всички комплекси на града. Идеята ни е местата, където от години не е правен ремонт, да бъдат облагородени и да се изградят удобни паркинги“, уверява кметът Димитър Николов. Според него това ще освободи тротоарите и пешеходните зони, които в момента са заети от автомобили. Заедно с паркингите се изгражда и подходяща инфраструктура, която позволява пълноценното им функциониране.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!