Николай Дубаров с „Визуални споделяния” за рожден ден

Художникът Николай Дубаров ще отбележи с изложба своята 60-годишнина. Експозицията е озаглавена „Визуални споделяния“. Тя ще насити пространствата на изложбената зала на СБХ на ул. „Александровска“ 22. Откриването е  на 23 април, четвъртък, от 18.00 часа.

В изложбата си Дубаров представя 30 от най-новите си творби – живопис, акварел  и стъклопис.

Николай Дубаров работи изключително в областта на монументалните изкуства – мозайка, витраж, фреско, секо, монументална пластика, интериорен и екстериорен дизайн. Професионалните му търсения са свързани с намирането на съвършения синтез между архитектурата и изобразителното изкуство – хармония, която е в основата на неговото творчество. За това отделните му произведения винаги са неразделна част от средата, в която се намират, а цялостните интериори и екстериори, които създава, са едни завършени произведения на изкуството.

Авторът е реализирал над 30 самостоятелни монументални  произведения в различни техники, цялостния дизайн на множество обществени и публични пространства – офиси, хотели, ресторанти и частни домове, най-новите сред които са в Бургаски Свободен Университет, Крайморски парк Царево и много други. Участвал е в множество изложби и конкурси на национално и международно ниво.

Николай Дубаров работи като гл. експерт – художник в отдел „Озеленяване“ при Община Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!