Несебър почете 2 юни- Деня на Ботев

85561Кметът на Несебър Николай Димитров, представители на Общинска администрация, общественици и граждани поднесоха венци и цветя пред  паметника на Васил Левски в Южния парк в знак на почит и преклонение към всички, които в тежки години на изпитания са отдавали енергия, сили и живот за родината си. Така Несебър почете днес Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни.

Точно в 12 часа тук прозвучаха сирените – сигнал за едноминутно мълчание в памет на героите, за чието дело малко след това ни припомни в кратко слово Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“.

47253Днес, на тази паметна дата, кметът Николай Димитров връчи и удостоверенията на доброволците от формированието за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации към община Несебър.  Числеността на формированието е от 26 души с ръководител: Димитър Пурнарев – мл. експерт „Защита на населението” при Община Несебър, и зам.-ръководител Емил Петров –дългогодишен доброволец, участвал в редица спасителни акции по море и множество учения на територията на страната. На доброволно формирование се пада нелеката задача да изпълнява следните основни дейности по защита на населението като: спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, операции по издирване и спасяване и извършване на неотложни-възстановителни работи. Всички доброволци, след представяне на необходимите документи за кандидатстване в съответствие с българското законодателство, са положили успешно  изпит по съответни модули за обучение. Община Несебър ще осигури специализирана екипировка и складова материална база за формированието, застраховане на всички доброволци така,че през есента на 2015 г. те да могат да изпълняват своите дейности безпроблемно.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!