Несебър очарова истанбулски Ротари клуб

Представители от Ротари клуб Истанбул – Фенербахче посетиха единствения български град в ЮНЕСКО и останаха възхитени от излъчването и атмосферата на полуострова. Гостите от южната ни съседка бяха в страната по покана на свои колеги в Пловдив от Ротари клуб Пълдин, с които са побратимени, но желанието да видят красивия Несебър ги доведе до Крепостните стени, а после ги поведе и по така наречения „Духовен път“ на вярата, криволичещ през калдъръмените улички на древния град.

След „срещата“ с емблематичните църкви, възрожденските черноморски тип къщи и артефактите, съхраняващи се в Археологическия музей, ротарианците от Турция останаха възхитени от видяното и чутото, от цялостната атмосфера на ценността и си направиха множество снимки за спомен от града на ЮНЕСКО.

От името на кмета на община Несебър Николай Димитров, Христо Христов, съосновател и първи президент на Ротари клуб –Несебър, и координатор на АДГ, поднесе подаръци на гостите. Даровете, които ротарианците от Истанбул получиха от Общинска администрация ще им разказват още дълго за града на ЮНЕСКО, неговото културно богатство и хилядолетна история. Гостите не пропуснаха да върнат жеста на внимание – те предадоха на Христо Христов подарък за градоначалника. Първият президент на Ротари клуб –Несебър г-н Христов, донесе лично дара на Николай Димитров и му разказа за добрите впечатления, които е оставил Несебър у гостите ротарианци.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!