Несебър отчете участие в еко инициативата „Да изчистим България заедно“

Община Несебър за осми пореден път се присъединява към най – мащабната доброволческа кампания у нас „Да изчистим България заедно”.

На 15 септември 90 доброволци – граждани, 1 фирма и ученици почистиха 12 замърсени места. Резултатът от почистването е 36.76 тона битов отпадък и 9.86 тона строителен отпадък. Събраните отпадъци се предадоха за последващо третирене в претоварна станция и регионално депо за неопасни отпадъци.

Чувалите и найлоновите ръкавици бяха осигурени от служители от отдел „Екология” към Община Несебър

Особено активни в акцията бяха ученици от  училище „Л.Каравелов“ – Несебър.Децата от V г  клас  водени от класения си ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха  района на детските площадки в южния парк. Те събраха 9 чувала с боклуци, като преобладаваха фасове, пластмасови чаши от кафе и бъркалки, стъклени и пластмасови бутилки, найлони и др. Констатирано бе,че тази година боклуците са значително по-малко. По -големите ученици, бяха представени от десетокласници – доброволци на младежкото БМЧК  с ръководител Паунка Русева. Те почистиха училищния двор и прилежащите му площи и събраха 10 торби с боклуци.

Учениците изразиха удовлетворение от постигнатите резултати и изказаха мнение, че чистотата на средата, в която живеем не трябва да бъде кампанийна, а ежедневна грижа на всеки гражданин.В  акцията се включиха и доброволци – жители на съставните селища.

Футболисти от несебърските клубове почистваха района около градския стадион на Несебър.

Участие в инициативата записаха и хора от градовете Св. Влас и  Обзор, и село Оризаре, Тънково и Баня.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!