Несебър кани гости от близо и далеч на рибен фестивал

Отново е есен. Птиците отлетяха на юг, нощите захладняха, листата на дърветата пламнаха в жълто-червени цветове. И в следобедното време, когато меката топлина на октомврийското слънце те кара да излезеш и да се порадваш на есента, ще ги видиш – с посивели бради, килнати капитански шапки и димящи цигари – старите несебърски рибари. Морските вълци, които цяла година чакат това време. Приседнали са мълчаливо край прясно боядисаните си  лодки и кърпят миналогодишните мрежи. Призори те отново ще влязат в морето, където започнаха да се събират есенните пасажи.

Точно затова в края на есента Несебър кани гости от близо и далеч на рибен фестивал. Най-вече по две причини:

Първата – защото Несебър е очарователен през есента.

Втората – рибата е полезна и здравословна храна, която има традиционната роля в менюто на българина.

Тридневната програма на фестивала ще ви грабне. Ще имате възможност да изработите собственоръчно морски сувенир за спомен или за подарък на приятел, да участвате в томболата за голямата ни награда (изненада е!), да се включите във викторината, да си направите ретро снимка с огромните риби, хващани в несебърския залив, да станете откривател с приключенската игра „Златната монета“ като изпробвате способностите си да четете скрити послания в поетичен текст и да откривате тайни знаци из уникалната архитектура на Стария Несебър. Те ще ви заведат до древното несебърско съкровище. Разбира се, ще има много песни, музика, танци, ще похапнете до насита различни видове риба и рибни специалитети.

Знаем какво се питате. Ще има ли рибена чорбица?

Разбира се! Какъв би бил един празник на рибата без рибена чорба! Риболовните кораби на Несебър ще се състезават в приготвянето на най-вкусната рибена чорба. Не пропускайте това кулинарно състезание!

Ето така си починете от ежедневната суматоха на морския бряг в спокойния есенен Несебър! Рибен фестивал „Есенни пасажи“, 31.10 – 2.11.14 г.

В Несебър.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!