Несебър домакинства националната работна среща на ръководителите на социални услуги

Несебър бе домакин на поредната Национална работна среща на ръководителите на социални услуги. Събитието бе открито от кмета на Община Несебър Николай Димитров, който приветства участниците и им пожела ползотворна работа.

Приветствия към присъстващите отправи и Георги Георгиев, председател на НАСО. Той поздрави  участниците и изказа благодарност към домакините Община Несебър в лицето на нейния кмет, на представителя на НАСО в Несебър Радостина Пирева и на изпълнителния директор на АСП  Румяна Петкова за дългогодишното и ползотворно партньорство на НАСО и АСП.

 Г-жа Румяна Петкова приветства присъстващите и в кратко изказване  подчерта, че партньорството между всички институции е основополагащо за ползотворната съвместната работа.

Срещата премина при огромен интерес и активност от страна на участниците. Под формата на диалог, и във формат „въпрос – отговор“,  страните обсъдиха актуалното състояние на социалната система в България и разясниха новите тенденции в развитието на социални услуги в общностите.  

Делегатите на срещата имаха възможност да посетят две от услугите, които община Несебър предоставя на гражданите си; „Центъра за обществена подкрепа“ и „Центъра за социална рехабилитация и интеграция“,.

Политиките, които общината реализира на своята територия са ярък пример за грижа към различните социални групи в рамките на общността, и участниците в конференцията можаха да се убедят на място в резултатите от добри практики, които общинските звена за социално подпомагане развиват и предоставят на гражданите на Несебър.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!