Несебърското училище посрещна учебната година изцяло обновено

СУ “Любен Каравелов” в Несебър стартира изцяло преобразено в новата учебна година.  Повече от 1000 ученици прекрачиха прага  на любимото си училище след отправения към тях благослов от отец Арсений, поздравлението на директора Тодорка Желязкова и напътственото слово на кмета на Несебър Николай Димитров.

„Днес ние имаме двоен празник – откриване на новата учебна година и посрещане но учениците в напълно реновирана, санирана и модернизирана база на училище „Любен Каравелов”. Искам да благодаря на всички, взели участие в строително-монтажните работи, които успяха за два месеца да свършат всичко необходимо, за да може днес всички да бъдат добре дошли в новата реновирана база”, подчерта в словото си несебърският градоначалник. Той призова децата към грижа и опазване на училищното имущество и новите спортни съоръжения

По време на лятната ваканция е извършен ремонт на покрива на училището, полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на дограма, ремонт на спортните площадки – изграждане на две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, полагане на тартанова настилка върху атлетическа писта, монтиране на подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, изграждане на комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес, монтаж на 3 броя тенис-маси за външно ползване и поставяне на трибуни.

Училището е ремонтирано със средства от държавен фонд „Земеделие” и програмата за развитие на селските райони. Общата стойност на извършените ремонтни дейности е в размер на  1 681 000 лв. без ДДС.

Общинското ръководство е подготвило и проект за саниране на училището в Стария Несебър.

На днешния празник бе открит и бюст-паметник на патрона на училището Любен Каравелов. Той е дело на скулптора Йордан Йорданов, който присъства на откриването.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!