Несебърски състави с изява в Испания

Танцово студио „Месамбрия“ и младежката формация на Обединената общинска школа по изкуствата към Община Несебър, с ръководител Тони Йотов, взеха участие в коледно-новогодишен концерт-спектакъл в Мадрид, Испания по покана на българската диаспора и асоциация „Тангра“.

Участието на несебърските състави на испанска земя предизвикаха фурор с представянето на родния фолклор и танцово изкуство. Още преди обявения за начало на събитието час, залата на 21 градски район в Мадрид се изпълни до краен предел с българи и испанци, жадни да видят и чуят българските народни ритми.

За артистите от Несебър това бе първa изява на сцена в испанската столица. Всяко изпълнение вдигаше на крак многобройната публика и аплодисментите изригваха като вулкан.

По традиция изявата на несебърските изпълнители завърши с българско хоро, на което се хванаха всички присъстващи – българи и испанци.

Участието на несебърските състави в коледно-новогодишния концерт-спектакъл в испанската столица бе отразено от местния български вестник „Нова дума“, който описа изявата на родните танцьори като пример за високо майсторство в изпълнението на български фолклор.

Несебърските състави получиха поздравление и от българското посолство в Мадрид.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!