Немската ТВ ARTE снима филм за ПП „Странджа”

Немската ТВ ARTE снима филм за забележителностите на природен парк „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите. Екипът на немската телевизия прояви най-голям интерес към поддържането на парковата инфраструктура. Във филма ще бъдат показани най-типичните места в парка – екопътеки, красиви гледки, редки растения и емблематичната за защитената територия Странджанска зеленика.

След успешното провеждане на юбилейния 15-ти Фестивал на зелениката, тази година интересът към парка рязко се повиши. В момента се получават запитвания за посещения от руски, чешки, турски и скандинавски туристи, както и от много училища от цялата страна.

И тази година по време на единствения в страната фестивал на зелениката наред с предложените на вниманието на туристите еко пътеки бяха показани най-интересните обекти, характеризиращи културно-историческото наследство в района на гр. Малко Търново. Най-древното тракийското светилище в Странджа – Мишкова нива и древният тракийски град на мъртвите в местността Пропада край Малко Търново фокусираха вниманието на стотици природолюбители. Всъщност, интересЪТ към тях не стихва през всички месеци, с изключение на зимата. Така наречената „пещера – гробница“ на египетската богиня-котка Бастет също се посещава непрекъснато, като отиването до там се съчетава с изкачването на най-високия връх в българска Странджа – Голямото градище /710 м./

Архитектурният резерват с. Бръшлян предлага странджанска идилия и красота, ведно с дълголетна история, като ходенето до там се комбинира най-често с посещения на красивия водопад Докузак.

Само през вчерашния ден /22 май/ на организирани посещения в ПП „Странджа” бяха ученици от три училища. Едните посетиха ЗМ Марина река и нестинарското с. Българи. Другите извървяха маршрута „Извори и пещери на р. Младежка”, а третите изкачиха най-големия връх в българска Странджа, като преди това посетиха Мишкова нива.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!