Недялко Йорданов представи най-новите си книги пред бургаската публика

Недялко Йорданов представи  първия си роман „Любов по време на социализъм“ пред бургаската публика. На 23 юли почитателите на най-обичания бургаски поет се събраха под купола на експозиционен център „Флора – Бургас“, за да се срещнат с любимия си автор и най-новото, сътворено от него. Премиерата бе в рамките на изложението „С книга на плажа“, на което популярният  поет представи и още едно ново заглавие – „Сцената е моят дом“ .

knigiВ „Любов по време на социализъм“  Недялко Йорданов  проследява любовните преживявания, трепети и разочарования на един драматург в провинциален театър. Историята е разказана като дневник, в който поредица от случки преобръщат живота на главния герой.

„Сцената е моят дом“ е своеобразен поетичен дневник за страстта на Недялко Йорданов към сцената. Сборникът включва песни, арии и дуети, както и два анализа на „Хамлет“ и „Чайка“.

Авторът призна, че отдавна не е представял книгите си в Бургас. По време на емоционалната среща той разказа за пътя си от учител в Малко Търново до театрален драматург и режисьор, за запознанството с един от най-верните си приятели-  Хайгашод Агасян и за голямата си любов.

Поетът прочете някои от любимите  си произведения, поместени в сборника „Сцената е моят дом“, а публиката рецитираше въодушевено редом с него.

„Бургас остава моят любим град”, заяви Недялко Йорданов и сподели едно от най-силните си желания  – да прекара последните си дни именно тук.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!