Невероятната Мари –Бигърл Куйн Мери пренаписа историята на Red Bull BC One Cypher

Marry QueenMary Славова от BSD Бургас спечели финала на Red Bull BC One Cypher  сред най-добрите бибой танцьори у нас и ще представлява България на международното състезание 2015г.

За първи път в историята на състезанието момиче печели финалната битка. Гордеем се с нашето Златно момиче, което очарова публиката, завладя сцената и сърцата на своите фенове и впечатли журито. А журито беше съставено от трима от най-изявените танцьори в стила – бибой CICO от Италия,  Давид Колас от Франция, Фокус от Финландия.11037781_676420442486101_5709918053084635976_o

Red Bull BC One Cypher (Ред Бул Би Си Уан Сайфър) е състезание за бибой и брейкинг танцьори, което се провежда по целия свят от 2004 до днес. През 2015, то гостува за трети път в България, за да открие най-добрия бибой (b-boy), който да представи България на международните финали на състезанието през 2015. Но тази година за първи път в историята надпреварата спечели не момче, а момиче-нашата  Мари-първата B-girl, която някога е печелила BC One.

Мари работи усилено под вещото ръководство на треньора си Христо Андонов – Черния и с постоянство постигна тази победа, за която не крие радостта си. За нея това постижение е сбъдната мечта. И ние сме сигурни, че тя ще представи достойно страната ни на международния финал.

Всички почитатели на брейкинга, се насладиха на  танцовите „битки“ между бибоите. Освен че изискват много сериозна физическа подготовка и контрол на тялото, съревнованието „един срещу един“ представят индивидуалния стил на всеки танцьор, усета му за ритъм и импровизация, нивото на креативност и гъвкавост, както и надиграването и „реакциите“ над другия.

В България има над 350 активни бибой танцьори, които са обединени в различни школи и т.нар. – крюта (екипи). Голяма част от тях се явиха на предварителна класификация, където най-добрите достигнаха селецията – топ 16. Те се състезават на специално изграден подиум  във формата на кръг, откъдето идва и името на състезанието, което се проведе  в клуб „Mixtape5“ в София на 4 април.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!