На 28 март гасим осветлението за час

„Часът на земята” тази година ще отбележим на 28 март. Точно в 20.30 часа милиони жители на планетата ще изгасят светлините в домовете си за един час, за да се включат в най-голямата природозащитна акция в света.

Инициативата на Световния фонд на дивата природа се провежда от 2007 година. В България тази година тя е посветена на реките. В „Часът на земята” притъмняват и стотици знакови обществени сгради и световни забележителности. Целта е да се отправи призив за по-устойчиво бъдеще.

Инициативата тръгва от Сидни, Австралия и за 7 години успява да привлече милиони привърженици. Само през 2014 година светлините си угасяват 7 000 града в 162 държави по света. Стотици милиони хора засвидетелстват по този начин загрижеността си към промените в климата и почитта си към планетата Земя.

Миналата година над 100 общини и областни администрации в България изгасява осветлението си, за да изразят съпричастността си към проблемите на околната среда. Бургас отбеляза „Часът на земята” на площад „Атанас Сиреков“. Пред Общината доброволци от младежката организация на Българския червен кръст със свещ в ръка пресъздадоха часовник, отброяващ времето 20.30-21.30 часа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!