Нарине Абгарян ще гостува на Бургас

Писателката, която спечели българската читателска публика с романа „Три ябълки паднаха от небето“, идва в Бургас. Нарине Абгарян е на турне в България по покана на издателство „Лабиринт“. Обиколката й започва на 3 септември и София, Пловдив, Стара Загора и Бургас
Най-четеният й роман „Три ябълки паднаха от небето“ обра овациите на читателите, остана с месеци в читателската класация на „Хеликон“ за най-продавани книги за седмицата и събра толкова много фенове, колкото малко други писатели са успявали за толкова кратко време. 
Наричат Нарине „арменския Маркес“, а книжарите на „Хеликон“ наградиха романа „Три ябълки паднаха от небето“ с приза Книга на годината за 2016 г. 

Българските ценители на литературата познават още няколко книги на Нарине Абгарян: „Хората, които са винаги с мен” и „Мануня”.

Срещата с писателката в Бургас ще бъде на 7 септември от 18 ч. в книжарница „Хеликон“.

НАРИНЕ АБГАРЯН е родена на 14 януари 1971 година в град Берд, Армения. През 1994 г. става студентка в Ереванския държавен лингвистичен университет в Москва, където  среща любовта на живота си. Така остава в Русия. С външност и ръст на манекенка, в годините на безпаричие Нарине работи в чейндж бюро. Започва да пише като блогър. Разказите ù са толкова увлекателни и сладкодумни, че с нея веднага се свързват най-престижните издателства. Прочува се първо като детска писателка с автобиографичната поредица „Манюня“. Вече е издавана във Франция и Прибалтика. През 2016 г. е сред почетните гости на Салона на книгата в Париж. Държи на родовата си история и в книгите си често се връща към своите корени и към тежката участ на Армения. Пише на руски. Обича джаз, филмите на Уди Алън и Алмодовар, картините на Магрит, прозата на Чехов, Маркес и Джон Фаулз, стиховете на Йосиф Бродски. “Манюня“ е обявена за детска книга на годината за 2010 г. За книгите си за възрастни Нарине Абгарян е удостоена с отличието “Ръкопис на годината“ и с наградата “Александър Грин“ на Съюза на писателите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!