Националната агенция по приходите (НАП) обяви конкурс за нов началник на териториалната дирекция в Бургас. Обявата е публикувана в сайта на институцията. Нови шефове се търсят и във Варна и Пазарджик. Конкурсът ще се проведе чрез писмена разработка по управленска тематика, тест за личностни качества и интервю.

Стефан Илчев, който досега изпълняваше длъжността  директор на приходната агенция в Бургас, ще остане заместник директор, научи „На брега“ от пресслужбата на регионалната дирекция. Стефан Илчев беше назначен на тази длъжност на 19 юни 2014 г. след като спечели конкурс.

Според изискванията на НАП за сега обявения конкурс, желаещите да оглавят бургаската данъчна дирекция трябва да имат минимална образователна степен “магистър”, за предпочитане по право или икономика. Те трябва да отговарят на условията по чл. 7 от Закона за държавния служител и да имат минимум 7 години професионален опит в сферата. Работната заплата, определена за длъжността, е 2 250 лева.

Кандидатите имат на разположение 10 дни, за да подадат, лично или чрез пълномощник, необходимите документи в сградата на Централно управление на Националната агенция за приходите, гр.София, бул. „Княз Дондуков” № 52.