Най-младата бургаска галерия – “НИКО” представя Цветан Колев

За първи път със самостоятелна изложба в Бургас ще гостува Цветан Колев. Художникът е преподавател по живопис във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, с близо 40 творчески изяви в България и зад граница. За него познавачите казват, че всяка от картините му представлява своеобразен  разказ. Той е носител и на много престижни награди, една от които е  „Златният Езоп” от XVIII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата 2007 г. Негова творба бе избрана да представи България в Музея на историята на KFC в САЩ.

Роден и израснал в Габрово, Цветан Колев формира основите на своето живописно творчество върху националното ни изкуство и духовност. От 1976 до 1992 г. е преподавател в Средното художествено училище в Трявна, а от 1992 до 2005 г. е директор на музея за резбарско и зографско изкуство. В момента е доцент във Великотърновския университет.

Изложбата на живописеца, която ще бъде открита в арт галерия „Нико”, ще представи най-новите му творби, привлекателни със своята лирическа абстракция и свежест.

Откриването е на 24 февруари, вторник, от 18 часа.

Арт галерия „Нико” се намира на ул. „Поморие” № 16.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!