Наемател превръща скалите край Малък плаж Лозенец в кръчма

Скалите край Малък плаж Лозенец се превръщат в голяма кръчма под открито небе. Импровизираното и очевидно незаконно заведение се разраства с всеки изминал ден, сигнализират наши читатели. Солидно закрепени към скалите и надлежно номерирани маси се виждат и на снимките, изпратени в редакцията на „На брега”. Техният брой се увеличавал ежедневно, скоро дори само преминаването по скалите щяло да стане невъзможно. DSC02638
За да не останат летовците в заблуждение, че могат да се отдадат на „диво плажуване” по скалите, табела им съобщава, че това тук е Мохито бар, т.е. без чаша в ръка и солидна сметка за консумация нямаш работа по скалите. Нищо, че те са изключително държавна собственост и едва ли има закон, според който могат да бъдат отдавани под наем и превръщани в заведение.
На самия плаж е спазено наложилото се вече „правило” за наличие на свободна от чадъри и шезлонги площ. Чадърите заемат целия плаж, а някъде встрани, под скалите, където никога не огрява слънце има и „свободен” пясък.DSC02632
Малък плаж Лозенец е отдаден под наем от областния управител на Бургас на „Ендевъл груп” ЕООД – Велико Търново със собственик и управител Димитър Иларионов Тодоранов /според daxy.com/. Великотърновското дружество е и автор на ноу –хауто за „скален” мохито бар.
От Областна администрация Бургас уверяват, че всички нарушения по плажовете ще бъдат безкомпромисно санкционирани. Преди дни комисия е проверила плажовете, отдадени под наем от областния управител /13 на брой/,но тази проверка е била по-скоро предупрDSC02644едителна – ако някъде има нарушения, те да бъдат отстранени доброволно и да не се стига до наказания. В Бургас денонощно работи и телефон, на който се приемат сигнали за нарушенията по плажовете.
Сигналът за скалния мохито бар в Лозенец ще бъде подаден в Областната администрация на Бургас. „На брега” ще проследи проверката и резултатите от нея. Сайтът ще съобщи на читателите си как се спазва Закона за устройство на Черноморското крайбрежие по отношение управлението на плажинте ивици, как са очертании границите на плажовете под наем и какви точно са правомощията на наемателите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!