Наемаме велосипеди от говорещи колонки

От днес в Бургас работят шест нови терминала за наемане на велосипеди. Те са оборудвани с Говореща колонка, 24-часова връзка с колцентър, информационна визуализация за туристически обекти, културна програма, вградени камери, микрофон и лимитирана серия от 120 модерни велосипеда.

Новите колела ще се наемат чрез изпращане на СМС на кратък номер 13 566, с който вече може да се извършва плащане през  мобилен оператор. Освен с СМС, плащанията може да се извършват и чрез велокарта, дебитна или кредитна карта.

Работещите шест нови терминали се намират в близост до Културен център „Морско казино“, паметник Пантеона, Бургаски свободен университет, Графична база, Младежки дом и Автогара Юг /ще заработи веднага след ремонта на гарата/. До края на месец юли предстои да бъде изградена велостанция на Морска гара-Бургас.

„Умните“ машини дават инструкция на три езика /български, английски и руски/. Новите маневрени байкове са произведени единствено за Община Бургас. Те са брандирани със снимки от културни забележителности и атракции, притежават вградена GPS-система. Моделът е олекотен, вградени са цветни диоди, които да осигурят удобство и сигурност при нощно каране. През летния сезон в Бургас ще бъдат пуснати под наем и рикши за децата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!