Над 230 земеделци от Бургаско са подали заявления за директни плащания

Над 230 са подадените до момента заявления от Бургаска област в системата за директни плащания на земеделските стопани за 2015 година. Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева, която пристигна в Бургас за среща със земеделски производители. Поводът е именно разясняването на подоробности около схемите за директни плащания за настоящата година.

Приемът по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще стартира на 14-ти април, съобщи министър Танева. Следващата седмица се очаква Наредбата по мярката да бъде публикувана в Държавен вестник. Проекти ще започнат да се приемат в първия работен ден след великденските празници.

По време на срещата министър Танева отправи апел към местните власти да изпълнят промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи в частта за процедурата общинският фонд да се разпределя в полза и с предимство за собствениците на животни.

В Бургас Десислава Танева се срещна с над 200 земеделски производители.На срещата присъства и заместник-областният управител  Владимир Крумов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!