Награждават най-добрите бургаски ученици

Заради големия брой отличени церемонията ще бъде в два дни – на 4 и 5 декември

По традиция в навечерието на празника на Бургас – Никулден, най-добрите бургаски ученици ще бъдат наградени за постигнатите значими успехи през годината.

Церемонията започва на 4 декември, сряда, от 09:00 часа в Аулата на Бургаския свободен университет и ще продължи и следващия ден. Кметът на Бургас Димитър Николов ще отличи всички ученици, носители на призови награди от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование и 31 отбора от 38 училища.

Всички деца са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на международни надпревари извън България.

Заедно с тях ще бъдат наградени и 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца и ученици на град Бургас.

Заради големия брой отличени деца церемонията ще продължи на 5 декември от 13 часа в зала „Атриум“ на БСУ. Тогава ще бъдат обявени и победителите в анкетата „Ученик на годината.“ Номинациите са в категориите „Математика и природни науки“ – І-VІІ клас; „Математика и природни науки“ – VІІІ – ХІІ клас; „Изкуства“ – І-VІІ клас; „Изкуства“ – VІІІ – ХІІ клас; „Хуманитарни науки“.

За първи път тази година ще бъде връчена награда „Абсолвент на годината“. Тя се присъжда на доктор Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с пълно отличие от Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, за което бе удостоен с престижната награда „Златен Хипократ“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!