Наградиха победителите в анкетата на Община Бургас „Ученик на годината“

Д-р Иван Вълкадинов  стана първият бургаски „Абсолвент на годината“

В атриума на БСУ се състоя втората част на специалната церемония по награждаване на изявени ученици от бургаските училища. Освен обявяване на победителите в анкетата „Ученик на годината“, бе връчен и приза „Абсолвент на годината“. С него бе удостоен носителят на наградата „Златен Хипократ“ доктор Иван Вълкадинов.  Бургазлията е завършил с пълно отличие Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, като по време на следването си  е издържал всички изпити с отлична оценка.

„Наградата „Абсолвент на годината“ е много специална за мен, защото тя е израз на уважение от страна на хората към моите успехи“, сподели  младият лекар при връчване на наградата.

На церемонията бяха обявени победителите в онлайн анкетата на Община Бургас „Ученик на годината“. Ето и победителите:

В категория „Математика и природни науки“ – I – VII клас  – Ангел Христов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, събрал  916 гласа.

В категория „Математика и природни науки“ – VIII – XII клас  – Кристиан Минчев от „Акад. Никола Обрешков“ с 550 гласа.

Симона Ходулова от ОУ „Св. Княз Борис I“ и Вирджиния Спиридонова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ са победителките в категория „Изкуства“ – I – VII клас. Те събраха по равен брой гласове –  664.

В категория „Изкуства“ – VIII – XII клас победител с 668 гласа е Христиана Въжарова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.

София Архипова от ПГЧЕ „Васил Левски“ е победителят в категория „Хуманитарни науки“ VIII – XII клас с 1033 гласа.

Призовете на изявените бургаски деца връчи кметът Димитър Николов. 

„Неслучайно, когато се отчитат резултатите в сферата на образованието в страната, Бургас получава адмирации за качеството на началното и средното образование. Ние сме благодарни за това, че всички вие полагате много усилия и прославяте нашия град“, каза кметът Николов.

Отличените ученици, сред  които бе призьорката в VІ-я национален младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“  Стела Николова,  имаха честта първи да получат сборника „Да обичаш, въпреки…“ с наградените творби от  престижната надпревара, организирана от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“. Това е особено ценно издание, защото е написано от млади хора за млади хора и оказва специфично емоционално въздействие върху тях. 

Сред официалните гости на церемонията бяха председателят на Общинския съвет проф. Севделина Турманова, зам.-кметът Йорданка Ананиева, началникът на РУО – Бургас Виолета Илиева, общински съветници и експерти от сферата на образованието.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!