Наградиха най-оригинална фотография в конкурса за снимка в автобуса

Кметът връчи награда и за най-съобразителен отбор в състезанието „URBAN ECO RACE”

Кметът Димитър Николов връчи приз за най-оригинална фотография на инж. Живко Петков, победител в конкурса за снимка в автобуса на тема „Да прекося града зелено”. Творбата на инж. Петков бе класирана на първо място от потребителите на социалната мрежа Facebook. Второ място спечели  фотографията на Яна Пенчева, а трето място зае снимката на Николина Иванова.

Купа и торта с визията на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” бяха връчени на победителите в състезанието за бързина, ориентация и съобразителност „URBAN ECO RACE”. То се проведе в два тура – сутрешен, в който взеха участие 7 отбора от различни бургаски училища и следобеден, в който се включиха 10 отбора. В сутрешния тур най-бързи и съобразителни бяха възпитаниците на Професионална гимназия по транспорт. Най-бърз в следобедния тур на състезанието се оказа отборът от ОУ „Елин Пелин” с ръководител Бисерка Белорешка.

Церемонията за обявяване на наградите в Информационната кампания за информиране на обществеността за приноса на Европейския съюз и популяризиране на обществения транспорт, част от проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” бе открита от победителката във възрастова група от 14 до 18 години в конкурса за есе на тема „Защо обичам да се возя в автобус?“ – Ралица Бобчева.

Зам.-кметът  Красимир Стойчев благодари на всички присъстващи и отбеляза: „Тази информационна кампания ни даде възможност да направим всички Вас съпричастни към един от най-мащабните проекти на града. И вашият интерес и въодушевление са най-силното доказателство”.

Спечелилият томболата в инициативата Работилница „Велосипеди с характер“ – Илия Илиев Иванов дари своята награда – реновиран велосипед на Община Бургас.

         За финал на церемонията гостите се насладиха на специално организирано за целта шоу „Звук и светлина”. Сградата на Община Бургас бе осветена от 70 прожектора, чиито светлини се сменяха под звуците на електронна музика с етно мотиви. Шоуто приключи с химна на Европа – Ода на радостта в изненадващ рок вариант.

Проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!