Наближава традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста

Тази година традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста на бургаския плаж ще се проведе на 10 август. Разстоянието по права линия между старта и финала е 6400 метра. Всяка година го изминават в състезателен режим десетки смелчаци, от ученици до над 60-годишни любители на плуването. И тази година Общината е осигурила сериозен награден фонд. Запознайте се предварително с условията за участие и начина за записване в състезанието.

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас, навършили 12-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 10.08.2018 г.(в деня на провеждането) от 07:30 ч. до Морска гара. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единия от родителите.

 

ВРЕМЕ И МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАРАТОНА

Състезанието ще се проведе на 10.08.2018 г., стартът ще бъде даден от остров Света Анастасия в 09:30 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същия ден в 07:30 ч. на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до острова. Регистрацията ще приключи в 08:30 ч. на 10.08.2018 г. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи.

 

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

– Участието е индивидуално и се допускат лица, навършили 12-годишна възраст.

– Разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и външна помощ.

– Стартът ще бъде даден от о-в Света Анастасия в 09:30 ч. Участниците трябва да се наредят в една линия във водата, еднакво отдалечени от брега. Предварително те ще бъдат извозени с корабче до острова. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Моста.

– Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

– Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник, който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си, трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка от ляво на дясно.

– Организаторите си запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационния комитет.

– С оглед безопасността на състезателите, по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.

– Организаторите си запазват правото да внасят промени в началния час на маратона, с оглед безопасността на участниците.

 

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

– Класирането е до 6-то място отделно Мъже и Жени.

– Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място – 600 лв., 2 място – 300 лв., 3 място – 200 лв., 4 място – 150 лв., 5 място – 100 лв., 6 място – 50 лв.

– Предметни награди

– Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал, ще получи грамота.

 

ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

– Всеки участник трябва да представи личната си карта.

– Декларация по образец.

– Свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в деня на мероприятието.

 

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПОДАВАТ ДО 8 АВГУСТ ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ИМЕЙЛ harietagar@abv.bg ИЛИ НА ТЕЛЕФОНИ: 0899 965 554/ 0888239720.

 

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА НА МАРАТОНА:

Илко Карагутов- Плувен клуб „Метропол“- 0899 965 554;

Хариета Гарибян – Плувен клуб „Метропол“- 0888239720;

Цветозар Манолов –  Отдел „Спорт“ Община Бургас  0895 638 283;

Велизар Маджаров – Отдел „Спорт“ Община Бургас  – 0887 712 326.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!