Мъгла затвори пристанището и затрудни движението по пътищата

Бургаското пристанище е затворено за маневри поради намалена видимост от паднала мъгла.  Забраната важи за всички плавателни съдове.

Мъглата намали и видимостта по пътищата, с което затрудни движението по тях. В района на АМ „Тракия“ видимостта е намалена от 50 до 100 м. Подобниса стойнсотите на видимостта и около Средец.

Поради свличане на дясната лента на пътя Малко Търново-ГКПП при км 316+400 – движението на МПС се извършва в едната лента,предупреждават от Агенция „Пътища“. Въведено е ограничение на скоростта на движение от 50км/час. По пътя Приморско-Царево има пропаднала част от асфалтовата настилка на лявата лента непосредствено преди мостово съоръжение над р. Караагач. Затворена за движение e лявата лента в участъка, скоростта на движение се ограничава до 30 км/час и се въвежда забрана за движение на МПС над 10 т. Обходен маршрут за МПС над 10 т. е: Приморско-Ново Паничарево-Крушевец-Босна–Визица–Царево. Заради пропаднал мост е затворен за движение пътят Ясна поляна-Веселие. Забранено е движението на камиони над 10 тона по пътя Черница – Сунгурларе – Чубра. За 20-тонни камиони е забранено да се движат и по пътя Царево-Резово. По надлеза на пътя Бургас – Созопол към местността „Ченгене скеле” е забранено движението на превозни средства с тегло над 3,5 т. поради авария на носещата конструкция на надлеза. Дюлински проход е затворен за тежкотоварни автомобили.

На територията на Бургаска област има пет стационарни камери на „Пътна полиция“, които следят за превишаване на скоростта. Едната е монтирана до бензиностанция след края на автомагистралата на входа на Бургас. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км/ ч.. Две от камерите са разположени по пътя Бургас – Созопол –  на спирка Моряк, след отбивката за парк „Отманли” и село Ясна поляна и на разклона за село Атия /до военноморската база/. Другите две камери са на пътя Бургас – Слънчев бряг – след Сарафово и преди Ахелой.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!