„Море от вино`2015” остана в аналите с букет от изкуства

Повече от месец празниците на виното опияняваха Поморие с ароматни еликсири и богата културна програма

„Поморие е необикновено място – там, където лозята носят солената целувка на морето” – с тези думи Панайот Николов – търговски директор на „Черноморско злато” АД обяви последната вечер от празниците „Море от вино”. Публиката бе приветствана и от заместник – кмета на община Поморие Илия Джингов, като с това сезонът на гроздобера бе символично открит.

Повече от месец празниците “Море от вино” опияняваха града ни с ароматни еликсири и богата културна програма, организирана от Община Поморие, НЧ “Просвета 1888” и „Черноморско злато” АД.

Жители и гости на града имаха възможност да се насладят на прекрасни вечери под звездите, поднесени с букети от изкуства: поезия, живопис, театър, музика, танц…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Датата 06.09.2015 г. обедини в себе си две събития – 130 години от Съединението на България и закриване на 14-то издание на празниците „Море от вино”. Двойният празник продължи с концерт на народната певица Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл.

С богатия си репертоар Николина Чакърдъкова спечели аплодисментите на препълнената зала и изправи на крака всички присъстващи, които заедно с нея пяха „Хубава си, моя горо” и химна на България.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!