Монтират видеонаблюдение в кв. „Победа“

Община Бургас продължава да увеличава броя на своите „очи“ в градските квартали и комплекси. След като в началото на тази година бяха монтирани 67 камери в „Меден рудник“, сега е ред на „Победа“. Целта е подобряване сигурността на жителите и намаляване на битовата престъпност.

Тази седмица в „Победа“ се монтират 30 камери. Стартът е по ул. „Хан Кубрат“, пред районното полицейско управление. След захранването на точките там, работата продължава към ОУ „Христо Ботев“ и улиците „Резвая“/“Осогово“, „Мургаш“/“Велека“, „Резвая“/“Хилендар“.

Камерите в квартала ще бъдат свързани помежду си с общ софтуер, за да предават в реално време информация към градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали и при необходимост ги изпраща на компетентните органи. Устройствата имат застраховка против вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера за 60 месеца.

Видеонаблюдението в „Победа“ ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили.

С днешна дата Общината е обезпечила видеонаблюдението на Бургас с 950 камери. Намерението й е броят им да бъде удвоен през следващите 4 години. 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!