Модерен скейт парк изграждат в к-с „Изгрев“

Нов модерен скейт парк  ще радва почитателите на модерните спортове в к-с „Изгрев“. Той ще може да се ползва от любители на ролерите, скейтборда, от велосипедисти. Скейт паркът ще бъде изграден според европейските стандарти, а строителството му стартира преди броени дни.

Новото съоръжение е част от  плана за благоустройство на парк “Изгрев”, който се реализира по „Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007- 2013.

Проектът предвижда да бъдат реконструирани спортни площи с територия 1 602 м2,  да се благоустроят 1 947 м2 алейни мрежи, и  да се обновят над 2 571 м2 зелени площи.

Идеята е на мястото на старите неугледни и нефункционални площадки да  се изгради атрактивен за спорт, развлечение и почивка парк. Затова, освен съоръжението за почитатели на скейта, ще се подобри композицията и  достъпността на алейната мрежа, ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци, мини контейнери за отпадъци от кучета, декоративна ограда  и указателни табели.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!