Много състезания в Бургас и през този уикенд

Много състезания ще се проведат и през този уикенд в Бургас – Европейския град на спорта за 2015-та година.

От една седмица в акваторията на Бургаския залив се провежда европейското първенство по ветроходство за младежкия клас 420 и за олимпийския клас 470. Яхтсмени от 30 държави спорят за отличията.

Шампионатът приключва на 15 август/събота/, като официалното закриване е предвидено за 18:00 часа на Охлюва.

Открит държавен турнир по тенис на маса за хора с увреждания и здрави ще се проведе в петък и събота в спортна зала „Младост“.  Има и награден фонд, съответно 200 лева за победителя, 100 лева за втория и 50 лева за третия. Участват над 100 тенисисти, включително и национали от 6 държави – Израел, Гърция, Турция, Румъния, Русия и България.

Държавното първенство по силов многобой „Айрън Мен“ ще разтърси площад „Тройката“ на 15 август/събота/. Началото е в 18:30 часа и ще продължи около 3 часа. Петият турнир на „железните“  атлети  е под патронажа на кмета Димитър Николов. 10 от най-силните мъже в България ще се борят за призовите места. Дисциплините, в които ще си съперничат, са 6.

Адреналин, силни мъже, красиви жени, безплатна бира и още куп изненади очакват всички тези, които изберат да станат част от зрелищното шоу „Айрън Мен“ в Бургас.

За финал на седмицата на 16 август/неделя/ ще се проведе традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста. В битка за челните места и общия награден фонд от 6000 лева ще влязат всички желаещи мъже и жени на възраст от 14 до 60 години. В 7:00 часа на Морска гара започва регистрацията, медицинските прегледи и инструктаж на участниците.

Стартът на маратона е в 10:05 часа от остров Света Анастасия. Разстоянието за плуване в свободно избран стил е 6 400 метра.

Победителите при мъжете и жените ще получат по 1000 лева. За второ място наградата е  600 лева, за трето- 400 лева, четвърто – 300 лева, пето – 250 лева, шесто- 200 лева, седмо – 150 лева и за осмо – 100 лева.

Всички тези състезания по ветроходство, тенис на маса, силов многобой и плувния маратон гарантират горещи емоции и пълен релакс, както за участниците, така и за зрителите от Бургас и гостите на града.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!