Младежки културен център – Бургас става на 40 години

Тридневната програма от културни събития за честването е с мото „Пъзелът на времето”

През ноември 2014 г. Младежки културен център – Бургас ще отбележи 40 години от създаването си. Културните събития с мото „Пъзелът на времето” по този повод ще бъдат разпределени в три дни – 20, 21 и 25 ноември.
Ден на отворените врати в МСЦ е обявен на 20 ноември. Всеки ще може на място да се запознае на място с дейността на различните школи, в които развиват своите заложби бургаските деца и младежи – певчески, фолклорни танцови, театрална, по керамика, батик, изобразително изкуство.
Пърформънс-изненада е предвиден за 18 часа на 21 ноември, а от 19 часа в операта е празничният заключителен концерт, в който ще се включат всички школи и състави на центъра.

Акцент в програмата на честването е изявата на хорова школа „Милка Стоева”. Та е назована „Заедно да репетираме за концерт” и ще започне от 18.30 часа на 20 ноември в зала 1 на Младежки културен център.
”Заедно искаме да „ превъртим лентата“ на нашето детство, на нашите общи преживявания, мечти и събития. Да се върнем за малко във времето и „ семейството“, оставило отпечатък в живота на преминалите през „ Школата Милка Стоева“, се казва в поканата, която хоровата формация разпространява.

МКЦ- Бургас е открит на осми септември 1974 от тогавашния министър председател на България Станко Тодоров, който прерязва лентата на културно средище – тогава Окръжен младежки дом „Атанас Манчев“. Към момента школите, които събират талантливи млади хора са над 15. Иновативен спектакъл, включен в програмата за честване на годишнината, ще покаже по атрактивен начин заниманията на участниците в тях.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!