Младежи от Обзор представят достойно България в международен проект в Малта

Деца от Обзор участваха в младежки обмен в Малта по проекта „Създаване на мост между младежите чрез спорта”, финансиран от програма „Еразъм” на Европейския съюз. В рамките на една седмица те се включиха в различни спортни прояви, семинари и уоркшопове, свързани с ползите от членството в ЕС. Беше им разяснена ролята на Европейския парламент, важността на спорта за здравето, социализацията и възпитанието на младите хора.
Участие в проекта взеха над 70 младежи между 14 и 16 години от 12 страни, сред които България, Испания, Италия, Франция, Турция, Румъния, Естония и др. Българската група се представи достойно и се завърна с най-много спечелени купи – 5 първи места, 2 втори и едно трето. Българските младежи спечелиха „златото” на състезанията по шах за момичета до 14 години, две първи място в турнирите по боулинг – при момичета до 14 години и момичетата над 14 години, бяха първенци в състезанията по бягане за момичета до 14 години и по билярд в същата възрастова група.
В надпреварата по колоездене момчетата от тима на Обзор бяха първи сред общо 50 участници. Тя обаче нямаше състезателен характер и на младите колоездачи от Обзор не бяха присъдени награди.
Партньор по проекта, провел се в островната държава, беше сдружение „ОбзорАрт”, а участието на българските младежи се осъществи с финансовата и логистичната подкрепа на кметство Обзор.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!