Михаил Миков в Бургас: „Политиката е изкуство на възможното.”

Симпатизанти и съмишленици на Коалиция „БСП лява България” се събраха в зала „Компас” на бургаския хотел „България”, за да се срещнат с лидера на социалистите Михаил Миков. Те засипаха с въпроси и предложения председателят на БСП, а той отговори обстоятелствено на всяко едно питане.

„Политиците, управленците постоянно обещават закони за решаване на проблемите. Дори когато проблемът е свързан с неприлагането на действащия закон. Смятам, че големият проблем е в прилагането на законите. То трябва да бъде първостепенна задача на всяка една власт. Днес хората живеят с обострено чувство за несправедливост. Работникът се чувства несправедливо възнаграден за труда си, малкия и средния бизнес се чувства ощетен за това, че трябва да има някой познат, приятел, политически покровител, за да стигне до бизнес. Възрастните хора се чувстват ощетени с оглед размера на пенсиите и достъпът до здравеопазване. Но смятам, че хората все повече разбират – несправедливостта не иде от законите, колкото и несъвършени да са те, като всяко човешко дело. Несправедливостта иде от неприлагането на законите. Ние отстояваме правовата държава, демократичната държава, конституционната държава ”, каза пред аудиторията Миков, в отговор на въпрос: „ Защо според него в България става така, че законите не се спазват? ”.

Той припомни за социалните придобивки, постигнати през последната една година от предходното правителство.

„БСП лява България” може да даде на хората най – автентичната, най – реалистична политика. Сега всички обещават – ръстове на заплати, ръстове на пенсии. Но хората трябва да са реалисти и да погледнат в краткосрочен и в по – дългосрочен план – кой повече е направил за тях. Политиката е изкуство на възможното. А не на това, което искаме да се случи „ , заяви лидерът на БСП пред присъстващите в залата.

По време на срещата Миков получи от съпартийците си от бургаската организация за спомен тениска с надпис: „ БСП – Бургас” .

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!